Verbaal Verhaal, Voordracht

De Heeren Broederkes van den Moortelbak’. Vrijmetselarij in West-Vlaanderen

In de lezingenreeks Verbaal Verhaal organiseert de Gidsenkring Kortrijk op maandag 19 september om 19 uur in het dakcafé van het stadhuis een lezing over de vrijmetselarij in West-Vlaanderen en Kortrijk.

Vele inwoners en bezoekers zijn vertrouwd met de indrukwekkende gevel van het logegebouw aan de Houtmarkt in Kortrijk. Maar slechts weinigen weten wat er zich achter deze muren afspeelt. In een duopresentatie lichten Jean-Pierre Leleu en Dominiek Dendooven een tipje van de sluier. Terwijl de eerste spreker meer duiding geeft bij het fenomeen vrijmetselarij, gaat de tweede spreker veel dieper in op de geschiedenis van de vrijmetselarij in West-Vlaanderen, en in het bijzonder Kortrijk.

Toegang: 5 euro, drankje achteraf inbegrepen.

Organisatie: Gidsenkring Kortrijk

Locatie: