Voordracht

Peter Jonnaert over ‘Bauhaus’

7 februari 2022
19.00 uur – Dakcafé stadhuis,
Toegang via Papenstraat

Het is een eeuw geleden dat in het Duitse Weimar het Bauhaus werd opgericht door Walter Gropius. Ook al heeft deze stroming slechts 14 jaar bestaan, in die korte tijd heeft ze een rol van doorslaggevende betekenis gespeeld in de kunst en vormgeving van de 20ste eeuw. Kunsthistoricus Peter Jonnaert vertelt het complexe verhaal van de ontstaansgeschiedenis en evolutie van het Bauhaus in Weimar, Dessau en Berlijn tussen 1919 en 1933 in Duitsland, aangevuld met voorbeelden van het moderne bouwen in België.

Mondmasker en CST zullen wellicht nog nodig zijn.


Deze lezing, in de reeks Verbaal Verhaal, vervangt de aanvankelijk voorziene lezing van Denis Dujardin, die naar een latere datum wordt verplaatst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.