Activiteit, Nieuws

Verbaal Verhaal ontmoet Covid-19

Covid-19 slaat ook toe bij Verbaal Verhaal. De lezingen die gepland waren voor zondag 15 november en woensdag 16 december gaan niet door. De tweede lockdown legt alles stil.

Rekening houdend met de coronamaatregelen hadden de deelnemende verenigingen aan de lezingenreeks al actie ondernomen. Zo vonden de lezingen plaats in het OC Lange Munte aan de Beeklaan 81 (de vroegere Sint-Pauluskerk) in Kortrijk, waar voldoende ruimte is om afstand te houden.

De activiteit van woensdag 7 oktober om 19 uur heeft nog kunnen plaatsvinden, met mondmasker weliswaar. Een veertigtal aanwezigen luisterde geboeid naar gastspreker Korneel De Rynck. Hij had het over ‘Vroeger was het anders. Het dagelijks leven in België vlak voor de golden sixties’. De organisatie berustte bij het DF.

De lezing van zondag 15 november om 10.30 uur was al geschrapt. Op het programma stond een uiteenzetting van kunsthistoricus Peter Jonnaert over ‘Bauhaus: van theekan tot architectuur’, in een organisatie van de Kortrijkse Gidsenkring.

Nu we opnieuw in lockdown zijn, is besloten alle verdere acitiviteiten voorlopig stil te leggen. Ook de lezing van woensdag 16 december om 19 uur gaat dus niet door. De uiteenzetting van dr. Lisa Demets over ‘De ambities van een politieke familie. De Breydels, politiek en geschiedschrijving in de vijftiende eeuw’ wordt verplaatst naar een andere datum. De organisatie berust bij De Leiegouw.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.