Verbaal Verhaal, Voordracht

De Kortrijkse Beeldbank

In de lezingenreeks Verbaal Verhaal organiseert Gidsenplus op maandag 21 november om 19 uur een presentatie van de vernieuwde Kortrijkse Beeldbank.

De Kortrijkse beeldbank is sinds meer dan tien jaar actief en is intussen uitgegroeid tot het virtuele geheugen van Kortrijk. De site bevat indrukwekkende collecties beeldmateriaal en documenten over de meest uiteenlopende Kortrijkse onderwerpen. Je vindt er bijna 100.000 afbeeldingen, 700.000 krantenknipsels, films en audiofragmenten en heel veel genealogisch materiaal (geboorte-, huwelijks- en overlijdensaktes, bidprentjes). Gidsen en heemkundigen vinden er een dankbare bron van informatie.

De beeldbank krijgt in oktober een update en wordt nog wat eenvoudiger in gebruik. Een info- en demosessie toont hoe je snel en efficiënt vindt wat je zoekt, welke onvermoede mogelijkheden het programma biedt en hoe je zelf materiaal kan invoeren.

Bernard Pauwels werkt bij Musea en Erfgoed Kortrijk en was betrokken bij de ontwikkeling van de beeldbank.

Toegang: 5 euro, drankje achteraf inbegrepen.

Organisatie: Gidsenplus

Locatie: Dakcafé Stadhuis, Papenstraat, Kortrijk.