Tijdschrift

Eerste nummer van 2019 is er!

Eind juni viel het eerste Leiegouwnummer van 2019 in de bus!

Daarin staan opnieuw heel wat interessante bijdragen. Blikvanger is de studie over de neogotische Milanekapel in Zwevegem. Andere artikels behandelen de eeuwenoude geschiedenis van het het café “Oud Cortryck”, de executie met guillotine van een Kortrijkse roversbende in 1800, het vergeten kasteel Beaulieu in Helkijn en de Kongoreis in 1955 van de Kortrijkse senator Arthur Clays. Er verschijnt opnieuw een vervolg op de kroniek van Jacques Goethals-Vercruysse (jaren 1665-1668) en we publiceren ook de kroniek van de Doornikse abt Gilles Li Muisis over de gebeurtenissen na de Guldensporenslag (1302-1314).

Zwevegem – Kapel Milanen

Een gedachte over “Eerste nummer van 2019 is er!”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.